Maat keepershandschoenen

Wanneer heb je welke maat keepershandschoen?

Wanneer je nieuwe keepershandschoenen kopen wil, is het natuurlijk erg belangrijk dat je weet welke maat keepershandschoenen je normaal gesproken hebt.  Vaak heb je hier al wel een beeld van, maar toch wil het per handschoen wel eens verschillend zijn hoe de pasvorm is. Het is dus belangrijk voordat je keepershandschoenen kopen gaat, dat je weet wat jouw maat is.

Om een en ander gemakkelijker te maken hebben wij voor jou hier alvast een tweetal hulpmiddelen geplaatst. Als eerste de wijze waarop je de eigen maat kan bepalen. Je begint bij het meten van de omtrek van je hand. Hiervoor kan je een meetlint gebruiken. Je meet de omtrek in centimeters. Heb je vervolgens het aantal centimeters, dan kan je dit vergelijken met de hieronder weergegeven matentabel. In mijn geval heb ik een handomtrek van ongeveer 26 centimeter. Wanneer ik dit vergelijk met de matentabel, dan kom ik uit op een keepershandschoenmaat 10.

maat keepershandschoenenmaat keepershandschoenen

 

 

 

Ik weet mijn maat keepershandschoenenen nu?

Wanneer je de maat keepershandschoenen weet dan komt eigenlijk het moeilijkste. Kies een keepershandschoen die het best bij je past. Er zijn veel verschillende criteria waarop je de keuze van een keepershandschoen laat bepalen. Voor mij is het belangrijk dat het profiel van de keepershandschoenen vlak is en dat de pasvorm goed is. Ik wil niet graag ribbels op de handpalmen en vind het prettig als mijn handschoenen nauw sluiten. Daarnaast vind ik de kleur van handschoenen altijd belangrijk. Ik keep in het donkerblauw en wil natuurlijk een beetje bijpassende keepershandschoenen. Vervolgens is de prijs van de keepershandschoenen een belangrijk onderwerp voor mij. Ik ga geen €100 uitgeven voor handschoenen, terwijl ik ook goede keepershandschoenen voor €45 kan kopen. Dit is uiteraard wel een kwestie van ervaring opdoen.

Voor veel keepers kan het prettig zijn om fingersafe keepershandschoenen te hebben. Keepershandschoenen met fingersafe systeem beschermen je vingers tegen het doorklappen wanneer je een erg hard schot krijgt. Persoonlijk vind ik fingersafe handschoenen niet fijn. Ik mis een stuk vrijheid in mijn handen bij het keepen.