Grip keepershandschoenen

Hoe krijg je meer grip op je keepershandschoenen?

Wanneer je keepershandschoenen kopen wilt dan is behalve de pasvorm het ook erg belangrijk dat je handschoenen de grip bieden die je nodig hebt. De grip van keepershandschoenen wordt bepaald door een aantal factoren:

Profiel Keepershandschoenen
Het profiel van je keepershandschoenen maakt dat de bal goed contact maakt met je keepershandschoenen.
Zag je in het verleden nog veel keepershandschoenen met een heel divers profiel, tegenwoordig hebben veel keepershandschoenen een glad profiel van latex.

Vroeger zag je veel ribbels op of in de handschoen. Naast dat je handschoen dan niet altijd het goee contact maakte, merkte je eveneens dat de keepershandschoen veel eerder ging slijten.

Onderhoud van keepershandschoenen
Ook het onderhoud van je keepershandschoenen speelt een belangrijke rol. Wanneer je de keepershandschoenen direct na de wedstrijd in de tas stopt zonder ze schoon te maken, dan zal je merken dat je grip veel sneller minder wordt. Daarnaast speelt het mee of je de keepershandschoenen voor de wedstrijd of training even nat maakt. Je zal merken dat je ballen veel beter vasthoudt wanneer de handschoen iets nat is.

Ga je keepershandschoenen kopen, houdt er dus rekening mee dat je zelf een sterke invloed kan uitoefenen op de grip die je tijdens de wedstrijden hebt op je bal.

Meer informatie?

Kijk op onze pagina onderhoud voor meer tips over het onderhouden van de keepershandschoenen.

Kijk op de pagina merken of prijsoverzicht voor interessente aanbiedingen voor keepershandschoenen.