Onderhoud keepershandschoenen

Het onderhouden van je keepershandschoenen: waar moet je aan denken?

Het onderhouden van je keeperhandschoenen is een belangrijke activiteit om de kwaliteit van de door jou gekochte keepershandschoenen te bewaken. Het onderhouden van je keepershandschoenen is eigenlijk heel eenvoudig. Keepershandschoenen onderhouden is daarnaast erg belangrijk wanneer je wilt dat je keepershandschoenen lang meegaan.

1: Houd je keepershandschoenen vochtig

Het belangrijkste voor een lange levensduur van je keepershandschoenen is het vochtig houden van je keepershandschoenen. Bij het onderhoud van keepershandschoenen Niet alleen verbetert het iets nat houden van je handschoenen de grip op een bal, maar daarnaast merk je dat het latex veel langer meegaat. Keepershandschoenen onderhouden valt en staat bij deze basisregel.

2: Droog je keepershandschoenen nooit

Wanneer je de handschoenen te vochtig hebt gemaakt kan je gewoon het overtollige vocht eruit knijpen. Houdt er wel rekening mee dat je niet gaat wringen, want dan beschadig je mogelijk de naden. Je moet je handschoenen nooit drogen in een wasdroger of op de verwarming. De keepershandschoenen blijven het beste wanneer ze vochtig zijn.

3: Gebruik een aparte set keepershandschoenen voor de wedstrijd en de training

Zelf merk ik wanneer ik train dat mijn handschoenen vaak onder het zand zitten. Ze slijten daardoor sneller en het zand wordt steeds lastiger weg te spoelen. Om deze reden gebruik ik voor de wedstrijden een aparte set handschoenen. Deze zijn meestal goed en wanneer mijn trainingshandschoenen kapot zijn gebruik ik mijn wedstrijdhandschoenen voor de training en schaf ik een nieuw paar aan voor de wedstrijden.

4: Maak gebruik van een handschoenentasje voor keepershandschoenen

Mijn keepershandschoenen ruim ik altijd op in een handschoenentasje. Eerst even schoon maken en vochtig houden en vervolgens opruimen. Hierdoor zijn ze altijd klaar wanneer ik ze de volgende training op wedstrijd uit de voetbaltas haal.

5: Bij langdurig niet gebruiken – handschoenen van elkaar halen

Ga je de keepershandschoenen gedurende een lange periode niet gebruiken, bijvoorbeeld tijdens de zomerstop, zorg er dan voor dat je handschoenen van elkaar af liggen. Hierdoor voorkom je dat het foam van de twee handschoenen aan elkaar gaat plakken. Uiteraard is de kans hierop kleiner wanneer de handschoenen vochtig zijn.

6: Kies de juiste maat handschoenen

Voor de beste keepershandschoenen is het belangrijk uit te gaan van een juiste maat keepershandschoenen. De juiste maat keepershandschoenen kopen bepaalt mede de levensduur van de keepershandschoenen. Koop keepershandschoenen te klein, dan loop je kans dat je ze harder laat slijten.